بهترین نوار تیپ
از زمانهای گذشته همواره دستیابی به تکنولوژی مدرنِ آبیاری از اهداف مهم صنعت کشاورزی و باغبانی بوده است. بهترین نوار تِیپ یکی از اجزاء مهم در سیستم آبیاری مدرن است. عامل حیاتی در کشاورزی، میزان آبی است که در یک دوره منظم به سمت ریشه گیاهان هدایت میشود. در روش آبیاری صحیح، آب به طور مصنوعی از طریق نوار آبیاری قطره ای در زمینهای زراعی توزیع شده و نیاز محصولات کشاورزی برای رشد سریع را برآورده میکند.
کارخانه تولید نوار تیپ در شیراز
نیاز به سیستم آبیاری صحیح به طور معمول به دلیل شرایط زیر وجود دارد:
- پتانسیل آلودگی آبهای زیرزمینی و آبهای سطحی زیاد است. امروزه، تولیدکنندگان در حال گسترش سیستمهای آبیاری قطرهای با استفاده از بهترین نوار تیپ هستند.
- میزان بارندگی کمتر از نیاز آبیاری گیاهان است. هنگامی که خشکسالی وجود دارد یا باران نمیبارد، نیازهای آبیاری محصولات باید برنامه ریزی شود.
- در حالی که بارندگی کافی وجود دارد، به طور نامساوی در سراسر زمینهای کشاورزی توزیع میشود.
- اگرچه بارندگی کافی و پراکندگی جغرافیایی مناسب وجود دارد، اما زمان بارش مناسب نیست.
سیستم های آبیاری موجود کدامند؟
به طور کل در صنعت کشاورزی، دو روش آبیاری وجود دارد:
- روش سنتی: در این روش به طور معمول کشاورز باید آب را از چاه ها یا کانالها استخراج کند. سپس از طریق جویبارها و به روش غرقابی، آب را به سمت پشته های گیاهان در زمین زراعی هدایت نماید.
- روش های مدرن: در آبیاری مدرن از دو سیستم استفاده می شود. یکی سیستم اسپرینکلر (sprinkler) است که سیستم آبپاش، آب را از طریق لوله های نازل روی محصولات میپاشد. دیگری سیستم قطره ای است که توزیع آب توسط نوار تیپ انجام میگردد و آب را به طور یکنواخت به محصولات میرساند. در این روش پمپ به خطوطی که فشار آب را ایجاد میکنند متصل میشود. سپس آب توسط شیلنگ یا لوله های نازک به صورت قطره قطره و با استفاده از سیستم قطره ای به ریشه گیاه میرسد.
نمونه ای از نوار تیپ با کیفیت
سیستم آبیاری مدرن از شیوههای آبیاری مختلفی پیروی میکند. در بین آنها دو روش وجود دارد که از نوار تیپ استفاده میشود:
- آبیاری قطره ای (Drip Irrigation): در این روش به فواصل مشخص، سوراخهایی در نوار تیپ ایجاد میشود. با استفاده از سیستم آبیاری قطره ای، آب به ریشه گیاهان داده میشود. سپس بذر یا نشاء گیاهان در فواصل این سوراخها کاشته میشوند. بنابراین آب مستقیما به ریشه هر گیاه داده شده و آبی به هدر نمیرود. بیشترین استراتژی صرفه جویی در مصرف آب همین روش است.
- آبیاری میکرو (Micro-irrigation): این روش به آبیاری موضعی هم معروف است. در این روش آب از طریق لوله های نازک و با فشار کم به هر گیاه یا ناحیه محدودی در اطراف آن داده میشود.
مزایای استفاده از نوار تیپ در سیستم آبیاری چیست؟
در صورت نصب و اجرای بهترین نوار تیپ، سیستم آبیاری کشاورزی از مزایای زیر برخوردار خواهد شد:
- در مصرف آب، صرفه جویی زیادی خواهد شد. بنابراین با توجه به منابع محدود آبی، میتوان از آب صرفه جویی شده برای آبیاری مناطق بیشتری استفاده کرد.
- از رشد علفهای هرز جلوگیری میشود. در این روش آب مستقیما به گیاهانی میرسد که قصد رشد آنها را داریم. در این سبک آبیاری، در جاهایی از مزرعه که زمین خالی است، آب پخش نمیشود. بنابراین امکان رشد علف های هرز وجود ندارد.
- عملکرد محصول افزایش پیدا میکند. در این روش فقط به محدوده اطراف گیاه آب داده میشود و سایر مناطق نزدیک به گیاهان خشک است. بنابراین باکتریهایی که در زمین مرطوب رشد میکنند، امکان رشد و زیاد شدن ندارند.
- آبیاری قطره ای میتواند سیستم ارزشمندی جهت نظارت دقیق بر رطوبت محیط رشد باشد. استفاده از نوار آبیاری قطره ای در سیستم های آبیاری مدرن، گذشته از صرفه جویی در آب و نیروی کار، پتانسیل آلودگی آبهای زیرزمینی را کاهش خواهد داد.
نوار تیپ های استاندارد کارخانه آب نهالان خلیج فارس
نوار تیپ چیست و چه کاربردی دارد؟
بهترین نوار تیپ که در صنعت با (drip tape) شناخته میشود، لوله های کلافی و باریکی هستند که از پلیاتیلن نرم ساخته میشوند.
این نوارها به طور معمول به صورت کلاف هزار متری به خریداران عرضه میگردد. نوار تیپ در قیاس با انواع دیگر لوله های پلیاتیلن، بسیار نرم و انعطافپذیر هستند.
نوار تیپهای رایج در انواع مختلفی از جمله لوله های متخلخل و قطره چکان های درون خطی موجود است. در همه موارد، آب کم فشار (حدود 24 تا 60 کیلوگرم در هر سانتیمتر مربع) وارد لوله ها شده و با کاهش بیشتر به صورت قطرات از قطره چکان خارج میشود.
نرخ جریان آب در انواع خاک رسی، لومی و شنی متفاوت است. در مناطق با سختی آب بالا و مواد معدنی زیاد نیاز به فیلتراسیون قوی میباشد.
جهت استفاده از بهترین نوار تیپ، آن را به منبع آب متصل میکنند. هنگامی که آب به آن وارد میشود، داخل لوله پر از آب شده و مدور میشود. پس از اتمام آبیاری، دوباره به شکل مسطح خود برمیگردد. روی نوار تیپها در فاصله های مشخصی که به طور معمول 10، 20 و 30 سانتیمتری هستند، روزنههایی برای خروج آب در نظر گرفته میشود.
مشخصات بهترین نوار تیپ کدامند؟
- بهترین نوار تیپ از مواد گرید یک و استاندارد پلی اتیلن ساخته میشود که از مواد اولیه مرغوب پتروشیمی تهیه شده اند. در این صورت دوام خوبی خواهد داشت.
- نوار تیپی که از مواد درجه یک و تحت فرایند خوب تولید شده باشد، با نگهداری مناسب سالها دوام میآورد. در صورتیکه نحوه نگهداری این نوارها مناسب باشد، حداقل قابل استفاده برای مدت یک سال و دو کشت در سال خواهند بود.
- بهترین نوار تیپ دچار پوسیدگی و پارگی نمیشود در حالیکه نوار تیپهای بی کیفیت گرچه ارزانتر هستند ولی ضخامت کمی دارند. به همین دلیل هنگام پهن کردن روی زمین و در طول فصل آبیاری، بارها و بارها دچار پارگی میشوند. همچنین نوار تیپ هایی که با مواد بی کیفیت تولید میشوند به دلیل خشک بودن، به راحتی میشکنند. در این صورت هزینه های نهایی را بالا می برند.
- از نوار تیپهای تولید شده با مواد پلی اتیلنِ درجه یک، برای آبیاری قطره ای و کاربردهای حرفه ای باغبانی استفاده میشوند. کار با آنها راحت و بسیار مقرون به صرفه است، میتوانید آنها را سوراخ کنید و قطره چکان ها را مستقیما در آن فرو نمایید. برای بیشتر کاربردهای گلخانه ای باید از قطره چکان (dropper) جبران کننده فشار استفاده شود. خروجی تحت تاثیر تغییرات فشار، طول خط یا اختلاف ارتفاع قرار نمی گیرد.
نحوه انتخاب بهترین نوار تیپ چگونه است؟
نکاتی که در انتخاب بهترین نوار تیپ بایستی در نظر گرفت عبارتند از:
- قطر داخلی نوار تیپ: قطر استاندارد نوار تیپهای رایج و پرفروش در بازار 16 میلیمتر است. بهترین نوار تیپ برای باغ یا زمین زراعی که طول پشته های گیاهان کشت شده آن 180 متر یا کمتر باشد، قطر 16 میلیمتر است. البته نوارهایی با قطر کمتر یا بیشتر نیز وجود دارند که نسبت به وسعت زمین کشاورزی استفاده میشوند. نوار تیپهایی که قطر بزرگتر دارند برای زمینهای بسیار بزرگ زراعی مناسبتر هستند.
- ضخامت جداره نوار تیپ: ضخامت جداره نوار تیپهای رایج در بازار به طور معمول 15، 18 و 20 میلیمتر هستند. بهترین نوار تیپ برای استفاده در زمینهای معمولی با ضخامت 20 میلیمتر است. نوار تیپهای با جداره نازکتر از دوام کمتری برخوردارند. بنابراین تحت فشار نامناسب امکان دارد آسیب ببینند. نوار تیپهای با ضخامت بیشتر از نظر قیمت گرانتر بوده و برای زمینهای بزرگ مناسبتر هستند.
- فاصله دریپرها: به روزنههای نوار تیپ که در فاصله های معینی جاسازی و ایجاد میشوند، دریپر گفته میشود. بهترین نوار تیپهای پلاک دار، قطره چکانهایی با فاصله های از پیش تنظیم شده دارند. در نوار تیپهای درزدار، دریپرها به فرم درزهایی در کنار نوار ایجاد میشوند.
بهطور معمول، فاصله دریپرها بسته به نوع محصول زراعی متفاوت هستند. به عنوان نمونه برای گیاهان گلخانهای فواصل ده سانتیمتری، برای بوته های صیفی جات فاصله های 20 سانتیمتری و برای درختچه ها فاصله های 30 سانتیمتری در نظر گرفته میشود.
- دبی خروج آب از نوار تیپ: دبی جریان آب در نوار تیپ به سه عامل طول زمین، نوع خاک و سیستم فیلتراسیون بستگی دارد. هر چه طول زمین بیشتر باشد، دبی جریان آب در هر دریپر کمتر است چون تعداد روزنهها و مسافت جریان آب بیشتر است.
نحوه خرید بهترین نوار تیپ چگونه است؟
بهترین نوار تیپِ قابل استفاده در سیستمهای مدرن آبیاری بسیار سبک هستند. آنها به طور معمول به صورت کلافهای 1000، 1500 و 3000 متری با وزنی در رنج 9 تا 11 کیلوگرم هستند. ضخامت جداره نوار تیپها اغلب حدود 15، 18 و 20 میلیمتر است. در میان انواع مختلف نوار تیپها، کلافهای 1000 متری با ضخامت 20 و قطر 16 میلیمتر بیشترین طرفداران را در بازار دارند.
جهت خرید بهترین نوار تیپ میتوانید از کارشناسان شرکت آب نهالان خلیج فارس مشاوره بگیرید. کارشناسان این شرکت در هنگام خرید بهترین مشاوره در مورد انواع نوارهای درزدار مناسب با زمین و منابع آبی شما را با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت به شما معرفی خواهند کرد.
شما میتوانید بهترین نوار تیپ را از شرکت آب نهالان خلیج فارس تهیه کنید. این شرکت به دلیل استفاده از مواد پلی اتیلن خوب و درجه یک، استفاده از ماشین آلات به روز دنیا و استفاده از نیروهای متخصص و کارآموخته، نوار تیپ های بسیار با کیفیت تولید میکند.
شرکت آب نهالان خلیج فارس، دارای آزمایشگاه اختصاصی و تخصصی میباشد که تست کیفی محصولات تولیدی خود را قبل از تحویل به بازار انجام میدهد. بنابراین نوار تیپهای ارسالی قابل اطمینان بوده و از کیفیت بالایی برخوردار است.
ثبت ديدگاه