انواع تست لوله های پلی اتیلن
شاخص جریان مذاب از انواع تست لوله های پلی اتیلن
از مهم ترین انواع تست لوله های پلی اتیلن می توان به شاخص جریان یا MFI مذاب اشاره کرد. این شاخص در واقع ملاکی برای سنجش و اندازه گیری سهولت عبور جریان مذاب از لوله تحت دما و فشار مشخص است. به طور کلی با استفاده از این شاخص می توان میزان بزرگی دانسیته مولکول های پلیمری را مورد سنجش و ارزیابی قرار داد. در این آزمایش یک روزنه در لوله پلی اتیلنی با قطر و طول مشخص در نظر گرفته می شود. باید ببینیم که در دمای ثابت و در مدت زمان 10 دقیقه، چه مقدار جریان مذاب از این روزنه عبور می کند. این مقدار باید بر حسب گرم به دست آید. از مهم ترین استانداردهای تعیین شده برای اندازه گیری شاخص جریان مذاب، می توان به ISO1133 و MFI ASTMD 1238 اشاره کرد.
این نوع آزمایش لوله های پلی اتیلن می تواند اطلاعات بسیار خوبی در اختیار ما قرار دهد. برای مثال هر چه شاخص جریان مذاب در لوله های پلی اتیلن کمتر باشد، میزان سختی، مقاومت در برابر خزش، استحکام کششی، وزن مولکولی و مقاومت شیمیایی افزایش پیدا خواهد کرد. این در حالی است که با کاهش MFI میزان جلا و براقیت لوله های پلی اتیلنی و نفوذ پذیری آن ها کاهش خواهد یافت.
آزمایشگاه لوله های پلی اتیلن آب نهالان خلیج فارس در شیراز
تعیین چگالی از دیگر انواع تست لوله های پلی اتیلن
از دیگر انواع تست لوله های پلی اتیلن، می توان به تعیین چگالی اشاره کرد. این بخش جزء استاندارد ISO 1183 است. هدف از این آزمون تعیین چگالی لوله های قالب گیری شده پلی اتیلنی می باشد. روش های مختلفی برای تعیین چگالی مواد و متریال های مختلف وجود دارد که از مهم ترین آن ها می توان به غوطه وری، تیتراسیون و پیکنومتر مایع اشاره کرد. در بررسی چگالی لوله های پلی اتیلنی معمولا از روش غوطه وری یا همان شناور سازی استفاده می شود. در این آزمایش به یک ترازوی دیجیتالی دقیق و حرفه ای و یک سیال با دانسیته مشخص نیاز داریم. عدد چگالی که در جریان این آزمایش به دست می آید بیان کننده میزان کیفیت در تولید لوله می باشد.
توضیحاتی در مورد تعیین درصد کربن از انواع تست لوله های پلی اتیلن
تعیین درصد کربن در لوله های پلی اتیلنی نیز به عنوان یکی از مهم ترین انواع تست لوله های پلی اتیلن شناخته می شود. این آزمون جزء استاندارد ASTMD 1603 شناخته می شود. در این آزمایش هدف ما تعیین میزان کربن در ماده اولیه و همچنین محصول نهایی می باشد. برای انجام این تست باید مقدار مشخصی از مواد اولیه را در یک کوره با دمای 800 درجه سانتی گراد قرار دهیم. این کوره باید تحت گاز نیتروژن پیرولیز شده باشد. پیرولیز یک فرآیند ترموشیمیایی است که بر اثر آن مواد آلی با قرار گرفتن تحت گرما تجزیه می شوند. پس از این کار، میزان کربن موجود در مواد تعیین می شود. درصد کربن می تواند عددی بین 2 تا 2.5 باشد. این مقدار کربن باید به صورت کاملا یکنواخت در طول لوله توزیع شود.
تست فشار هیدرواستاتیک چیست؟
از دیگر انواع تست لوله های پلی اتیلن، می توان به آزمون فشار هیدرواستاتیک اشاره کرد. این آزمون بر اساس استاندارد EN 921 طراحی شده است. طی این آزمون می توان فهمید که لوله در برابر فشارهای هیدرواستاتیکی، چه میزان استحکامی از خود نشان می دهد. در این آزمون لوله ها در سایزها و ابعاد مختلف باید در حوضچه های آب غوطه ور شوند. دمای آب و مدت زمان شناور بودن با توجه به نوع لوله پلی اتیلنی و ابعاد آن می تواند تغییر کند. برای مثال در برخی موارد لوله ها باید حدود 100 ساعت در آب با دمای 20 درجه سانتی گراد قرار بگیرند.
همچنین در نمونه هایی دیگر، لوله ها باید به مدت 165 ساعت در آب با دمای 80 درجه سانتی گراد قرار گیرند. این فشار داخلی که به لوله ها وارد می شود می تواند مقاومت آن ها در برابر ترکیدگی، تورم، نشتی، ترک های جزئی و… را ارزیابی کند. بدیهی است لوله هایی که پس از انجام آزمایش دچار نقص های یاد شده شوند، در تست مردود می شوند.
تست کشش از انواع آزمایش لوله های پلی اتیلن
تست کشش نیز به عنوان یکی از انواع تست لوله های پلی اتیلن شناخته می شود. این آزمون تحت استانداردهای BS 2782، EN63 و ASTMD 2412 طراحی شده است. در این آزمایش باید از دستگاه های تخصصی و پیشرفته آزمایشگاهی استفاده کرد. هدف از انجام این آزمون تعیین خواص مکانیکی انواع لوله پلی اتیلن، تعیین ضریب الاستیکی لوله ها، استحکام در برابر بارهای خارجی و… است. بنابراین با انجام این تست می توان میزان مقاومت و کیفیت لوله های پلی اتیلنی در شرایط مختلف را مورد ارزیابی و سنجش قرار داد.
تست فشار ترکیدگی لوله های پلی اتیلن
تست فشار ترکیدگی نیز از سایر انواع تست لوله های پلی اتیلن به شمار می رود. این آزمایش بر مبنای استاندارد ASTMD 1599 طراحی و اجرا می شود. در این آزمون لوله های پلی اتیلنی تولید شده درون یک حوض با دمای 23 درجه سانتی گراد شناور می شوند. پس از این مرحله باید لوله ها تحت یک فشار داخلی افزایشی قرار گیرند. این افزایش فشار حدود 60 تا 70 ثانیه ادامه پیدا می کند. پس از گذشت این مدت زمان ممکن است لوله دچار ترکیدگی و تورم شود. بدیهی است لوله هایی که در این آزمون دچار ترکیدگی و تورم شوند، قابل استفاده نیستند و در تست مردود می شوند.
آزمون برگشت حرارتی چیست؟
یکی دیگر از انواع تست لوله های پلی اتیلن، آزمون برگشت حرارتی می باشد. این آزمون بر مبنای استاندارد ISO 2505 طراحی شده است. در این تست باید لوله های پلی اتیلنی تولید شده در یک آون یا فر با گردش هوای گرم قرار گیرند. طول لوله های پلی اتیلن در این آزمون باید 30 سانتی متر باشد. دمای گردش هوای داغ نیز باید چیزی حدود 110 درجه سانتی گراد در نظر گرفته شود. لوله ها باید حدود 1 الی سه ساعت درون این فر قرار گیرند. هر چه ضخامت لوله بیشتر باشد، مدت زمان ماندگاری آن در آون نیز بیشتر خواهد شد. پس از خروج از فر و سرد شدن لوله، تغییراتی در طول آن مشاهده خواهیم کرد. در واقع پس از سرد شدن، طول لوله از حالت اولیه کمتر خواهد شد. البته باید دقت کنید که حداکثر میزان مجاز برای تغییر طولی لوله چیزی حدود 3 درصد می باشد.
آزمون فشردن در لوله های پلی اتیلنی
آزمون فشردن نیز یکی از انواع تست لوله های پلی اتیلن است که تحت استانداردهای ISO 4437 و EN 12106 قرار دارد. در این آزمایش باید از لوله هایی با قطر 8 برابر لوله های اصلی استفاده کنیم. این لوله ها به مدت 10 ساعت درون آب با دمای صفر درجه سانتی گراد قرار می گیرند. این سرما باعث فشرده شدن لوله ها خواهد شد. پس از فشرده شدن، لوله ها با استفاده از دستگاه های مخصوص به سایز اولیه خود باز می گردند. پس از بازگشتن لوله ها به سایز اصلی باید دو سر لوله را بست و آن را به مدت 80 ساعت در دمای 1000 درجه سانتی گراد قرار داد. فشار در این بخش نیز باید حدود 8 بار باشد. در صورتی که پس از این عملیات خللی در لوله ایجاد شود، لوله مد نظر در تست مردود خواهد شد.
آزمایش O.I.T از انواع تست لوله های پلی اتیلن
آزمایش O.I.T نیز به عنوان یکی از انواع تست لوله های پلی اتیلن شناخته می شود. هدف اصلی از انجام این تست، بررسی میزان پایداری حرارتی در مواد است. برای این آزمون باید مواد اولیه لوله ها را مورد آزمایش قرار داد. در این آزمایش نباید لوله پلی اتیلن در زمان کمتر از 20 دقیقه تخریب شود.
توضیحاتی در مورد آزمون بررسی سایز و ظاهر لوله
آخرین آزمایش لوله های پلی اتیلن که در این مقاله به آن اشاره می کنیم، آزمون بررسی ظاهر و ابعاد لوله است. لوله های پلی اتیلن تولید شده باید از نظر سایز و ظاهر نیز کاملا استاندارد و حرفه ای طراحی شوند. این آزمایش بر مبنای استاندارد ISO 11922 طراحی شده است. برای مثال لوله های نهایی باید از نظر ظاهری دارای سطحی صاف و یکدست در داخل و خارج باشند. وجود تخلخل، فرورفتگی، برآمدگی و… باعث رد شدن لوله در این آزمون خواهد شد.
آشنایی با مجموعه آب نهالان خلیج فارس
مجموعه آب نهالان خلیج فارس یک گروه معتبر در تولید و عرضه لوله های پلی اتیلنی است. یک مجموعه تولید کننده لوله های پلی اتیلنی در صورتی در کار خود موفق خواهد بود که اصول اولیه در تولید با کیفیت محصول را رعایت کند. مجموعه ما با رعایت تمامی استانداردهای یاد شده در بخش های قبلی محتوا، لوله هایی با کیفیت، مقاوم و درجه یک تولید می کند. مجموعه ما در تلاش است با استفاده از بهترین متریال ها و تجهیزات، بهترین محصولات را تولید کرده و در اختیار شما مشتریان عزیز قرار دهد.
از طرفی مجموعه ما با انجام انواع تست لوله های پلی اتیلن، کیفیت لوله های خود را به طور کامل بررسی می کند. لوله های تولید شده در این مجموعه تمامی استانداردهای لازم برای کیفیت نهایی محصول را دارند. مقاومت بالای لوله ها، کارایی و دوام فوق العاده آن ها باعث شده تا فروش محصولات شرکت ما روز به روز افزایش پیدا کند. آزمایشگاه مجموعه آب نهالان بسیار پیشرفته و مجهز است. بنابراین تمامی تست ها در این مجموعه در بالاترین کیفیت ممکن انجام می شوند. برای خرید از مجموعه ما تنها کافی است به نشانی اینترنتی شرکت یعنی http://abnahalan.com/ مراجعه کنید. با مراجعه به این سایت می توانید از شرایط خرید، نحوه فروش و قیمت محصولات مختلف باخبر شوید. همچنین در صورت داشتن سوال می توانید از بخش تماس با ما استفاده کنید. کارشناسان ما تلاش می کنند شما را به بهترین نحو ممکن در خرید محصول مورد نیازتان یاری کنند.
ثبت ديدگاه