بررسی مزایا و معایب لوله های پلی اتیلن
آشنایی با مزایا و معایب لوله های پلی اتیلن برای بعضی از افراد اهمیت زیادی دارد. لوله های پلی اتیلن امروزه یکی از تجهیزات اصلی پروژه های بزرگ صنعتی، پتروشیمی، کشاورزی و … محسوب می شوند. با توجه به کاربرد این لوله ها بهتر است کلیه کارفرمایان و کشاورزان قبل از خرید، اطلاعات کاملی در رابطه با مزایا و معایب این لوله ها داشته باشند. در ادامه این مطلب به بررسی کامل مزایا و معایب لوله های پلی اتیلن، همچنین برترین برند تولید کننده لوله پلی اتیلن در سطح کشور خواهیم پرداخت.
عدم خوردگی گالوانیکی یکی از مزایای لوله های پلی اتیلن
یکی از مزایای لوله های پلی اتیلن عدم خوردگی گالوانیکی این لوله ها است. در بعضی از لوله ها اختلاف پتانسیل الکتریکی سبب می شود که، لوله بعد از مدتی دچار خوردگی گالوانیکی شود اما، لوله های پلی اتیلن به دلیل ساختار ویژه ای که دارند دچار خوردگی گالوانیکی نخواهند شد و به جرات می توان گفت که خوردگی گالوانیکی در لوله های پلی اتیلن صفر است.
مقاومت بالا در برابر ضربه و سایش
از دیگر مزایای لوله های پلی اتیلن میزان مقاومت این لوله ها در برابر ضربه و سایش است. با توجه به مقاومت بالای لوله های پلی اتیلن معمولا در پروژه های انتقال مواد شیمیایی از آنها استفاده می شود. میزان ماندگاری این لوله ها در پروژه های شیمیایی، حدود پانزده سال تخمین زده می شود. لازم به ذکر است که مدت زمان 15 سال، حداقل زمان ماندگاری این لوله ها است و چنانچه لوله کیفیت استانداردی داشته باشد بیشتر از پانزده سال نیز ماندگاری دارد.
بررسی دیگر مزایای لوله های پلی اتیلن
از دیگر مزایای لوله های پلی اتیلن انعطاف پذیر بودن آنها است. در بعضی از پروژه ها با توجه به شرایط پروژه ممکن است نیاز به خم شدن لوله باشد. در اینگونه موارد لوله های پلی اتیلن به دلیل انعطاف بالایی که دارند سبب سهولت در انجام پروژه خواهند شد. میزان انعطاف لوله های پلی اتیلن 20 برابر قطر خارجی آنها است. این میزان انعطاف در یک متریال یک مزیت بزرگ محسوب می شود.
داشتن وزن سبک
در ادامه بحث مزایا و معایب لوله های پلی اتیلن به یکی دیگر از مزایای بی نظیر این لوله ها خواهیم پرداخت. این مزیت وزن کم این لوله ها است. وزن کم لوله یکی مزیت بزرگ برای کارفرمایان به شمار می رود چرا که، هم کار حمل و نقل لوله و هم انبار کردن آن راحت تر است.
وجود خاصیت جمع شوندگی
تا این قسمت از بحث مزایا و معایب لوله های پلی اتیلن به چند نمونه از مزایای لوله های پلی اتیلن اشاره شد. در ادامه به دیگر مزایای این لوله ها خواهیم پرداخت. وجود خاصیت جمع شوندگی یکی دیگر از مزایای بی نظیر این لوله ها محسوب می شود. منظور از خاصیت جمع شوندگی مقاومت لوله های پلی اتیلن در برابر انقباض و انبساط است.
استحکام در اتصال
یکی دیگر از مزایای لوله های پلی اتیلن اتصال مستحکم این لوله ها است. کار اتصال قطعات لوله های پلی اتیلن معمولا از طریق جوش الکتروفیوژن و یا جوش لب به لب صورت می گیرد. بعد از اتصال قطعات پلی اتیلن به هم، با اطمینان می توان گفت که هیچ گونه نشتی در لوله وجود ندارد و با خیال راحت می توان در پروژه های حساس از این لوله ها استفاده کرد.
مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش از دیگر مزایای لوله های پلی اتیلن
یکی از ویژگیهای مهم لوله های پلی اتیلن که اهمیت زیادی دارد، مقاومت این لوله ها در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید است. اهمیت این ویژگی زمانی مشخص می شود که از این لوله ها به صورت روکار استفاده شود. در بیشتر پروژه های کشاورزی لوله های پلی اتیلن به صورت روکار استفاده می شوند. با توجه به متراژ زیاد زمین های کشاورزی امکان پوشاندن لوله وجود ندارد، به همین دلیل باید از لوله هایی استفاده شود که خود لوله مقاومت بالایی در برابر نور خورشید داشته باشد. با توجه به این امر امروزه به طور گسترده از لوله های پلی اتیلن در پروژه های کشاورزی استفاده می شود.
داشتن خصوصیت هیدرولیکی
از دیگر مزایای لوله های پلی اتیلن خاصیت هیدرولیکی آنها است. منظور از خاصیت هیدرولیکی لوله های پلی اتیلن، صاف بودن جداره داخلی آنها است. وجود خاصیت هیدرولیکی اهمیت زیادی دارد چرا که میزان دبی لوله در طول زمان تغییری نخواهد کرد و همیشه ثابت است. به عنوان مثال چنانچه از لوله هایی غیر از پلی اتیلن در پروژه های کشاورزی استفاده شود بعد از مدتی دبی آب به دلیل وجود رسوب در لوله کاهش می یابد. این مسئله در لوله های پلی اتیلن به هیچ وجه وجود ندارد چرا که، این لوله ها دارای خاصیت هیدرولیکی هستند. در واقع ساختار این لوله ها به نحوی است که رسوب و جرم به دیواره داخلی آنها نمی چسبد. به عبارت دیگر جداره داخلی لوله های پلی اتیلن صاف است.
مقاومت در برابر رانش زمین و زلزله از دیگر مزایای لوله های پلی اتیلن
همانطور که مطلع هستید لوله های پلی اتیلن همیشه به صورت روکار نصب نمی شوند. در واقع در پروژه های بزرگی مانند انتقال آب یا گاز، لوله های پلی اتیلن به صورت زیرزمینی به کار میروند و در زیر چندین متر خاک دفن می شوند. با توجه به این امر در مناطقی که مستعد زلزله و یا رانش زمین هستند، با اطمینان می توان گفت که به این لوله ها هیچ گونه آسیبی وارد نخواهد شد. طبق تحقیقاتی که در کشورهای زلزله خیز صورت گرفته میزان خسارت لوله های پلی اتیلن بعد از زلزله صفر است.
هزینه تعمیر و نگهداری لوله های پلی اتیلن
یکی دیگر از مزایای لوله های پلی اتیلن بحث هزینه تعمیر و نگهداری این لوله ها است. به عنوان مثال به دلیل ممانعت از خوردگی و پوسیدگی لوله های فولادی نیاز است که به آنها رسیدگی شود. علاوه بر لوله های فولادی، در لوله های پلاستیکی نیز به دلیل جلوگیری از پوسیدگی آنها باید هزینه هایی در نظر گرفته شود. به عنوان مثال چنانچه در فضای باز از لوله پلاستیکی استفاده شود جهت محافظت این لوله ها در برابر اشعه ماوراء بنفش، باید روکش مناسبی در نظر گرفته شود.
هزینه هایی که در رابطه با نگهداری از لوله های پلاستیکی و فولادی به آنها اشاره شد در لوله های پلی اتیلن وجود ندارد. به همین دلیل است که هزینه نگهداری و تعمیر این لوله ها در مقایسه با سایر متریال ها بسیار ناچیز است. تا این قسمت از بحث مزایا و معایب لوله های پلی اتیلن به مزایای شگفت انگیز و چشمگیر لوله های پلی اتیلن اشاره شد. در ادامه مطلب مزایا و معایب لوله های پلی اتیلن، به بررسی معایب این لوله ها خواهیم پرداخت.
معایب لوله های پلی اتیلن
لوله های پلی اتیلن علاوه بر مزایای چشمگیری که دارند دارای معایبی نیز هستند. البته لازم به ذکر است که این معایب اهمیت زیادی ندارند، چرا که به راحتی قابل حل هستند.
* یکی از معایب لوله های پلی اتیلن این است که امکان ردیابی آنها با فلز یاب در ترانشه ها وجود ندارد. منظور از ترانشه فرورفتگی های سطح زمین است. گاهی اوقات ممکن است که در اثر زلزله و یا رانش زمین ترانشه هایی به وجود بیاید. چنانچه در مسیر این ترانشه ها لوله انتقال گاز یا آب عبور کرده باشد نیاز است که بازرسی صورت بگیرد. با توجه به این امر از آنجایی که متریال پلی اتیلن به نحوی است که فلز یاب نمی تواند آن را ردیابی کند پیدا کردن مسیر لوله در ترانشه کار سختی است.
* یکی دیگر از معایب لوله های پلی اتیلن در نوع حمل و نقل آنها است. در واقع چنانچه حمل و نقل لوله های پلی اتیلن به درستی صورت نگیرد امکان ایجاد خراش های عمیق در سطح لوله وجود دارد. این موضوع در لوله های تک جداره پلی اتیلن اهمیت بیشتری دارد. در واقع اگر در سطح این نوع از لوله های پلی اتیلن (تک جداره) خراش عمیقی به وجود بیاید میزان تحمل فشار لوله در همان قسمت کاهش می یابد.
به طور کلی همانطور که اشاره شد نمی توان گفت که لوله های پلی اتیلن دارای معایب بزرگی هستند چرا که، با توجه به پیشرفتی که امروزه در ساخت این لوله ها صورت گرفته معایب این لوله ها نیز به طور چشمگیری کاهش یافته است. به عنوان مثال در اولین دوره از ساخت لوله های پلی اتیلن، این لوله ها در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید مقاومت کافی نداشتند اما، همانطور که اشاره شد امروزه این لوله ها با توجه به مواد اولیه ای که جهت ساخت آنها به کار میرود مقاومت بسیار زیادی در برابر اشعه ماوراء بنفش دارند.
بررسی فاکتور موثر در کیفیت لوله های پلی اتیلن
با توجه به مطالب گفته شده در رابطه با مزایا و معایب لوله های پلی اتیلن باید گفت وجود این مزایا و معایب به برند سازنده این لوله بستگی دارد. به عبارت دیگر چنانچه لوله کیفیت استانداردی نداشته باشد تمام مزایایی که به آنها اشاره شده در این لوله ها وجود نخواهد داشت. با توجه به اهمیت کیفیت لوله های پلی اتیلن کارفرمایان و کشاورزان باید هنگام خرید انواع لوله پلی اتیلن حتما یک برند معتبر را انتخاب کنند.
در ادامه بحث مزایا و معایب لوله های پلی اتیلن به معرفی معتبرترین گروه تولیدی انواع لوله پلی اتیلن خواهیم پرداخت. این برند سال هاست که انتخاب اول مهندسان و متخصصان پروژه های پتروشیمی، کشاورزی و … است.
معرفی برترین برند تولید کننده لوله پلی اتیلن
اکنون که به طور کامل به بررسی مزایا و معایب لوله های پلی اتیلن پرداخته شد بهتر است به معرفی موفق ترین برند تولید کننده لوله پلی اتیلن بپردازیم. این برند موفق و مطرح برند آب نهالان خلیج فارس است. در واقع این گروه تولیدی با به کار گیری پیشرفته ترین دستگاه ها و تجهیزات، موفق به ساخت بهترین نوع لوله پلی اتیلن شده است. موفقیت این برند نتیجه سالها تلاش مهندسان ایرانی در حوزه تولید لوله پلی اتیلن است.
این گروه تولیدی مواد اولیه ساخت لوله پلی اتیلن را قبل از وارد کردن به چرخه تولید در آزمایشگاه مورد آزمایش های مکرر و متنوع قرار می دهد و در صورت تایید کارشناس مربوطه، مواد اولیه به چرخه تولید وارد می شود. همچنین در این شرکت به منظور افزایش کیفیت مواد اولیه از سیستم دوزینگ جهت ترکیب اولیه، مواد استفاده می شود. طبق نظر مهندسان این حوزه لوله هایی که مواد اولیه آنها با این سیستم ترکیب شود کیفیتی فوق العاده خواهند داشت. با توجه به کیفیت محصولات آب نهالان خلیج فارس، این شرکت موفق به دریافت گواهینامه آکرودیته از اداره کل استاندارد و گواهینامه ISO 17025 از مرکز تایید صلاحیت ایران شده است.
ثبت ديدگاه