قیمت انواع لوله پلی اتیلن کشاورزی
لوله پلی اتیلن (PE) یکی از مهمترین و پرکاربردترین محصولات به شمار می آید. در حال حاضر بسیاری از صنایع کشور از جمله صنایع کشاورزی به این لوله وابسته بوده و از آن جهت انتقال آب و سیالات بهره می برند. فرآیند پلیمریزاسیون یکی از فرآیندهای مهمی است که در تهیه و تولید این لوله مورد استفاده قرار می گیرد. در این فرآیند از لوله همزن یا مسیرهای اتوکلاو استفاده شده و راکتورهای لوله ای نیز در آن نقش دارند. در ادامه می خواهیم بدانیم هدف از تولید و استفاده از لوله پلی اتیلن کشاورزی چیست؟ این لوله به این دلیل که سبب مصرف بهینه آب و صرفه جویی می گردد؛ مورد توجه قرار گرفته است. موضوع مورد بحث دیگر، قیمت انواع لوله پلی اتیلن کشاورزی است. در این رابطه می توان گفت این لوله با برخورداری از مدل های مختلف، قیمت های متفاوتی را به همراه دارد. در ادامه، بیشتر راجع به انواع این لوله صحبت خواهیم کرد.
لوله پلی اتیلن کشاورزی تک جداره
لوله پلی اتیلن کشاورزی که صنعت کشاورزی را توسعه داده و بهره وری و تولید محصولات زراعی را بهبود بخشیده است؛ در مدل هایی همچون لوله پلی اتیلن تک جداره به بازار عرضه گردیده است. لوله پلی اتیلن کشاورزی تک جداره دارای قطرهای گوناگونی است. همچنین این لوله، فشار 40 بار را به خوبی تحمل نموده و گاها فشار 10 بار را نیز تحمل می کند. یکی از امتیازاتی که در این محصول می توان جستجو کرد؛ سرعت عملکردی آن است. بدین صورت که عملکرد لوله پلی اتیلن کشاورزی تک جداره در انتقال آب، بسیار سریع می باشد. بنابراین می توان فرآیند آبرسانی را به سرعت انجام داد. نکته دیگر اینکه قیمت انواع لوله پلی اتیلن کشاورزی تک جداره در مقایسه با لوله های دوجداره، کمتر است و می توان از آن به عنوان لوله پلی اتیلن ارزان نام برد.
لوله تک جداره HDPE عموما در مکان هایی که در معرض خوردگی نیستند؛ مورد استفاده قرار گرفته و قابلیت نصب و اجرا به صورت روکار را دارند. در واقع نمی توان آنها را به صورت لوله های زیرزمینی، مورد استفاده قرار داد. اکنون سیستم های زهکشی سطحی و سیستم های آبیاری به استفاده از لوله تک جداره، توجه نشان داده اند. آنچه باعث شده تا قیمت انواع لوله پلی اتیلن کشاورزی، ارزان تر باشد؛ فرآیند تولید مربوط به آن است. این لوله، فرآیند تولید را به صورت ساده طی نموده و این امر موجب کاهش هزینه های تولید و کاهش قیمت تمام شده محصول خواهد شد.
لوله پلی اتیلن کشاورزی تحت فشار چیست و چه کاربردی دارد؟
یکی دیگر از لوله های پلی اتیلن کشاورزی که در سیستم های تحت فشار مورد توجه و اهمیت قرار گرفته؛ لوله پلی اتیلن تحت فشار است. این لوله، فشار 40 بار را تحمل کرده و در برابر این فشار دچار صدمه و آسیب نخواهد شد. نوار آبی رنگی در دیواره خارجی لوله قرار دارد که آن را به عنوان لوله پلی اتیلن کشاورزی تعریف می کند. در واقع همه لوله های پلی اتیلن کشاورزی دارای این نوار آبی رنگ می باشند. نه تنها آب، بلکه سیالاتی که حاوی ترکیبات جامد و ریز هستند؛ می توانند از این لوله عبور کنند. این مواد باعث ساییدگی لوله نشده و خللی به آن وارد نمی سازند.
لوله زهکشی در کدام یک از بخش های کشاورزی رواج یافته است؟
لوله زهکشی کشاورزی در سیستم مدیریت منابع آبی مطرح می باشد. این لوله که کلاف های خرطومی شکل (مشبک و غیر مشبک) را شامل می گردد؛ در برخی از زمین های کشاورزی از جمله زمین های دارای خاک قلیایی و شور مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این لوله منجر به خروج آب های اضافی ناشی از بارندگی شده و از همین رو در زمین هایی که در معرض بارندگی بسیار قرار دارند؛ مورد توجه قرار گرفته است.
دلایل مهم خرید لوله پلی اتیلن کشاورزی
لوله پلی اتیلن کشاورزی نه تنها سیستم مدیریت مصرف آب کشاورزی را تقویت می کند؛ بلکه باعث بروز نتایج مثبت دیگر خواهد شد. افزایش روزافزون جمعیت از یک سو و تولید انبوه محصولات کشاورزی از سوی دیگر، لزوم استفاده از لوله پلی اتیلن کشاورزی را مطرح نموده است. در صورت استفاده از این لوله ها، تولید محصولات کشاورزی با موفقیت بیشتری همراه خواهد بود. چرا؟ به این دلیل که لوله های پلی اتیلن به نحوی طراحی و ساخته شده اند که از ورود پرفشار آب به داخل زمین های زراعی خودداری کرده و آن را با جریان مناسب، وارد زمین می سازند. در نتیجه محصولات کشاورزی به دلیل فرآیند آبیاری مناسب دچار خرابی نشده و ضرری متوجه کشاورزان نخواهد شد.
در حقیقت لوله های پلی اتیلن کشاورزی، مشکلات آبیاری را کاهش داده و تولیدات را به مراتب افزایش می دهند. یکی از دلایلی که باعث میشد تا در گذشته، خسارات سنگینی به کشاورزان وارد گردد؛ عدم استفاده از لوله های مناسب آبیاری بود. اکنون با حضور لوله پلی اتیلن، لوله های نامناسب و ناکارآمد همچون لوله های فلزی کنار رفته و دیگر مشکلات سابق رخ نخواهند داد.
لوله پلی اتیلن کشاورزی، موثر در سیستم های آبیاری سنتی و مدرن
نه تنها قیمت انواع لوله پلی اتیلن کشاورزی، کشاورزان و باغداران را ترغیب به خرید این محصول و استفاده از آن نموده است؛ بلکه انعطاف پذیری مناسب این لوله نیز مزید بر علت بوده است. منظور از این انعطاف این است که لوله های پلی اتیلن کشاورزی علاوه بر اینکه در سیستم های آبیاری سنتی مورد استفاده قرار می گیرند؛ در سیستم آبیاری مدرن نیز مطرح اند. در سیستم سنتی آبیاری سطحی از این لوله ها جهت انتقال آب بهره می گیرند. این کار، مانع از فرو رفتن آب به داخل خاک شده و سلامت خاک را تضمین می نماید. همچنین با حضور این لوله، مشکلاتی مثل تبخیر آب اتفاق نمی افتند.
در سیستم آبیاری مدرن نیز از لوله های پلی اتیلن تک جداره کشاورزی بهره می جویند. این لوله ها از سطوح یکنواختی برخوردار بوده و ظاهر صافی دارند. در نتیجه آب به سرعت جریان می یابد. سیستم های آبیاری قطره ای، آبیاری موضعی، آبیاری تحت فشار، آبیاری بارانی و آبیاری توسط نوار آبیاری از جمله سیستم های مدرن آبیاری محسوب می شوند که نیازمند حضور پررنگ لوله های پلی اتیلن هستند.
ویژگی های برتر لوله های پلی اتیلن کشاورزی
علاوه بر ویژگی مثبتی همچون مناسب بودن قیمت انواع لوله پلی اتیلن کشاورزی، ویژگی های برتر دیگری را نیز می توان برای این محصولات برشمرد. در ادامه به بررسی این ویژگی ها خواهیم پرداخت:
سهولت نصب و اجرا
لوله های پلی اتیلن کشاورزی که از ساختار منعطف، سبک و بادوام برخوردار می باشند؛ به آسانی نصب شده و اجرا می گردند. به همین جهت استفاده از آنها در مزارع، زمین های کشاورزی و گلخانه ها رواج یافته است.
قابلیت انتقال انواع کود و سموم
لوله های پلی اتیلن علاوه بر اینکه فرآیند آبرسانی به محصولات کشاورزی را به نحو مطلوب انجام می دهند؛ تاثیر مثبتی در جهت انتقال انواع سموم و کودهای کشاورزی دارند. بدین ترتیب می توان از این لوله ها جهت تقویت محصولات کشاورزی، بهره برد.
عدم نشتی
عدم نشتی آب یکی دیگر از ویژگی های مثبتی است که در لوله های پلی اتیلن کشاورزی می توان پیدا کرد. این محصولات در مقایسه با لوله های قدیمی، دچار نشتی نشده و از این طریق به صرفه جویی در مصرف آب کمک می کنند.
حل مشکل سیستم های آبیاری
کارآمد بودن لوله های پلی اتیلن در همه حوزه ها به اثبات رسیده است. حتی در بحث کشاورزی نیز متوجه حضور موثر این لوله های کارآمد می باشیم؛ یعنی اگر مشکلات احتمالی در سیستم آبیاری رخ دهند؛ با حضور لوله پلی اتیلن می توان از عهده حل این مشکلات برآمد.
کنترل آب
ساختار استاندارد و اصولی لوله های پلی اتیلن باعث شده تا ورود و خروج آب، تحت کنترل باشد.
عدم جذب حشرات
در لوله های قدیمی مشکلات متعددی وجود داشت. یکی از این مشکلات، جذب حشرات موذی بود که باعث راهیابی آنها به محصولات کشاورزی و نابودی این محصولات میشد. حالا با حضور لوله های پلی اتیلن، دیگر چنین مشکلی رخ نخواهد داد.
بررسی قیمت انواع لوله پلی اتیلن کشاورزی
این حق تمامی خریداران است که علاوه بر ویژگی های مثبت لوله های پلی اتیلن کشاورزی، از قیمت آنها نیز مطلع شوند. اگر بخواهیم دقیق تر قیمت انواع لوله پلی اتیلن کشاورزی را مورد بررسی قرار دهیم؛ باید بگوییم لوله های فوق بر اساس نوع مواد اولیه با هم تفاوت دارند. همچنین قطر و فشار لوله در این محصولات با هم متفاوت است. البته نباید فراموش کرد که عوامل مهمی دیگری وجود دارند که باعث تغییر در قیمت انواع لوله پلی اتیلن کشاورزی خواهند شد. عواملی مثل: گرید لوله، نوع لوله، وزن لوله، فشار، درصد خلوص مواد تشکیل دهنده، هزینه های کل شامل هزینه نیروی انسانی، هزینه حمل و نقل، هزینه انرژی و … که در مراحل تولید مطرح می باشند.
دسته بندی لوله پلی اتیلن کشاورزی بر اساس قطر و فشار
همانطور که گفته شد؛ عوامل متعددی همچون قطر و فشار، تعیین کننده قیمت انواع لوله پلی اتیلن کشاورزی خواهند بود. در این بخش به بررسی انواع این محصول بر اساس قطر و فشار خواهیم پرداخت:
-
لوله پلی اتیلن 10 اینچی:
این محصول که لوله 250 میلیمتری نیز نامیده می شود؛ از متراژ 6 الی 12 متری برخوردار می باشد. محصول فوق، مصارف گسترده ای را در بخش کشاورزی پیدا کرده است. آب هایی که دارای فشارهای 4 الی 8 اتمسفرند؛ برای انتقال، نیازمند این لوله می باشند.
-
لوله پلی اتیلن 12 اینچی:
این لوله ها نیز از متراژ 6 الی 12 متر برخوردار بوده و دارای 315 میلیمتر قطر می باشند. آب هایی که فشار4 تا 8 اتمسفری دارند؛ توسط این لوله انتقال می یابند. در نتیجه می توان مشخصات این لوله را مشابه با مدل قبلی دانست.
-
لوله پلی اتیلن 16 اینچی:
این لوله با قطر 400 میلیمتر و متناسب با فشارهای 4 الی 8 اتمسفر می باشد. این محصول را می توان از لوله های پلی اتیلن سخت به شمار آورد. لوله ای که مناسب جهت انتقال انواع مایعات است.
-
لوله 20 اینچی:
این لوله های 500 میلیمتری دارای متراژ 6 تا 12 متر هستند. همچنین لوله های فوق می توانند فشار 4 تا 8 اتمسفر را تحمل کنند.
-
لوله 24 اینچی:
زمین های زراعی بزرگ از این لوله ها استفاده می نمایند. آب هایی که در حجم های گسترده و با فشار زیاد انتقال می یابند؛ مناسب برای این لوله خواهند بود.
ثبت ديدگاه