آشنایی با لوله hdpe

نوعی لوله پلی اتیلنی که جایگاه وسیعی را در صنایع به خود اختصاص داده است، لوله hdpe می باشد. hdpe مخففِ High Density PolyEthylene بوده و به معنای پلی اتیلن چگالی بالا است. این لوله ها به دلیل ویژگی های خاصی که دارند، در صنایع بسیاری کارایی پیدا کرده اند. ماده اولیه ای که در ساخت این لوله ها مورد استفاده قرار می گیرند، در تولید بطری های پلاستیکی، ظروف شامپو، سفید کننده و … نیز استفاده می شود. این پلیمر در مواجهه با گریس ها، مواد شیمیایی، اسیدها، بازها، انواع حلال ها و الکل بسیار مقاوم بوده و در قیاس با سایر مواد پلی اتیلنی، مقاومت بیشتری از خود به نمایش گذاشته است. همین امر سبب شده تا از این نوع پلیمر در تولید لوله های مقاوم استفاده شود.

این مطلب به معرفی لوله hdpe، بیان مشخصه ها و کاربردها این نوع لوله، اختصاص داده شده است. چنانچه به این مقوله علاقه مند هستید ما را تا انتها همراهی کنید.

مشخصه های لوله hdpe

از جمله ویژگی ها و مشخصه های لوله hdpe می توان موارد زیر را برشمرد:

مقاومت بالای لوله hdpe در مواجهه با مواد شیمیایی

لوله hdpe در محیط های اسیدی، بازی و در مواجهه با بسیاری از حلال های آلی مقاومت خوبی از خود نشان می دهد. از این لوله ها در انتقال سیالات شیمیایی نیز می توان استفاده کرد.

داشتن وزن سبک و حمل و نقل ساده

در مقایسه با انواع لوله های فلزی، گالوانیزه، چدنی یا بتنی، این لوله ها وزن بسیار کمی دارند. بدین ترتیب به سادگی بارگیری و حمل شده و نصب آنها نیز با سهولت بیشتری همراه است.

انعطاف پذیری بالا

لوله پلی اتیلن سنگین از مقاومت زیادی در برابر ضربه، فشار، سایش و خرد شدن برخوردار می باشد. به دلیل منعطف بودن این لوله ها، دست کاربر در زمان حمل و نقل و نصب آن ها باز بوده و لوله کشی، بدون دغدغه و حساسیت و با سرعت بیشتری به انجام خواهد رسید. استقامت لوله hdpe در برابر فشار، ضربه و شکستگی، دوام و طول عمر آنها را به شدت افزایش داده است.

بدنه غیر قابل نفوذ و رسوب ناپذیر لوله پلی اتیلن سنگین

سطح داخلی این لوله ها صاف و صیقلی است. همین امر از نفوذ مواد شیمیایی، باکتری ها و قارچ ها به بدنه این لوله ها کاسته و مانع از رسوب سیالات عبوری از آن ها شده است.

بدنه غیر قابل نشت و منسجم

پلیمری که در تولید لوله hdpe به کار گرفته می شود، به دلیل داشتن چگالی بالا، از یکپارچگی و انسجام بسیاری برخوردار است. این پیوستگی مولکولی، بدنه این نوع لوله را غیر قابل نشت و کارایی آن را در خطوط انتقال گاز و سیالات به شدت افزایش داده است. استفاده از این لوله ها در صنایع مختلف، باعث کاهش تلفات انرژی و صرفه جویی در هزینه ها شده است.

دوام و طول عمر بالا

استحکام، انعطاف پذیری و مقاومت بالای بدنه لوله hdpe دوام و پایداری آن ها را افزایش داده است. این لوله ها با گذشت زمان دچار تغییر شکل و افت کیفیت نشده و از دوام بسیار خوبی برخوردار می باشند.

مقاومت بالای لوله hdpe در برابر موجودات زیر زمینی

در اغلب پروژه های عمرانی، لوله ها در زیر خاک تعبیه و جاسازی می شوند. مقاومت بدنه، بی بو و بی طعم بودن لوله hdpe، آنها را در برابر جوندگان و آسیب جانوران زیر زمینی در امان نگه داشته است.

مقاوم در برابر عوامل جوی

لوله hdpe در برابر سرما، یخبندان، گرمای شدید، اشعه فرابنفش خورشید، باران و برف مقاوم است. لذا در هر آب و هوایی قابل اجرا می باشد.

نصب و نگهداری آسان و کم هزینه

وزن سبک و انعطاف پذیری بالای لوله پلی اتیلن سنگین، نصب و راه اندازی آن را با سهولت بسیاری همراه می سازد. مقاومت و طول عمر بالای این لوله ها، هزینه نگهداری آن ها را تا حد زیادی کاهش داده است. از طرف دیگر، در صورتی که بخشی از این لوله ها دچار آسیب یا شکستگی شود، تعویض قطعه آسیب دیده به سادگی امکان پذیر خواهد بود.

تنوع بالا اتصالات در لوله hdpe

اتصالات مربوط به لوله پلی اتیلن سنگین تنوع بسیار زیادی دارند. همین امر دست کاربران را در انتخاب پلن لوله کشی و نحوه عبور لوله ها از زوایا و فراز و نشیب های مختلف به خوبی باز گذاشته است.

کاربرد لوله hdpe

لوله hdpe به دلیل مشخصه های ویژه و منحصر به فرد، در صنایع مختلفی کارایی داشته و مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله کاربردهای این نوع لوله ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مورد استفاده در شبکه های گازرسانی، آبرسانی و فاضلاب شهری و روستایی
  • پرکاربرد در تاسیسات انتقال سیالات و فاضلاب شیمیایی و صنعتی
  • مورد استفاده در اجرای شبکه آبیاری تحت فشار در زمین های کشاورزی به شکل قطره ای، بارانی یا متحرک
  • پرکاربرد در عایق بندی یا پوشش دهی کابل های برق، فیبر نوری یا کابل های مخابراتی که در زیر زمین تعبیه می شوند.
  • مورد استفاده به عنوان پوشش لوله هایی که در برابر رطوبت و عوامل جوی آسیب پذیر هستند از جمله لوله های فلزی و … .
  • پر کاربرد در راه اندازی کانال های گردش و تهویه هوا
  • و … .

مقایسه لوله های hdpe با لوله های پی وی سی

در یک بررسی اجمالی، لوله پلی اتیلن سنگین از مزایای زیر در قیاس با لوله های پی وی سی برخوردار است:

  • سختی بالای لوله های پی وی سی، آنها را در برابر فشار و دما آسیب پذیر ساخته و موجب تغییر شکل آنها خواهد شد. نرمی بدنه در لوله hdpe آن را در برابر ضربه، فشار و تغییرات دما منعطف ساخته است.
  • لوله های hdpe طبیعت دوست تر از لوله های پی وی سی بوده و خطر کمتری را برای محیط زیست به وجود می آورند. مواد اولیه لوله های پل اتیلنی، قابلیت بازیافت بیشتری دارند.
  • لوله پلی اتیلن سنگین در برابر اشعه فرابنفش خورشید، گرما و سرمای شدید، مقاوم تر از لوله های پی وی سی است.

مزیت لوله های hdpe در مقایسه با لوله های فلزی

با وجود آن که لوله های فلزی از گذشته های دور در پروژه های مختلف عمرانی یا ساختمانی مورد استفاده قرار گرفته و کارایی داشته اند اما  لوله های hdpe با داشتن مزیت های بسیار در قیاس با لوله های فولادی، جای این لوله ها را در پروژه های امروزی به خوبی پر کرده اند.

لوله های hdpe در قیاس با لوله های فلزی از مزایای زیر بهره مند هستند :

  • قیمت لوله های hdpe در مقایسه با لوله های فلزی مناسب تر و مقرون به صرفه تر می باشد.
  • وزن سبک لوله hdpe حمل و نقل و جابجایی آنها را در مقایسه با لوله های فلزی با سهولت بیشتری و هزینه کمتری همراه می سازد.
  • لوله های فلزی در برابر رطوبت آسیب پذیر می باشند. رطوبت بدنه این لوله ها را دچار خوردگی و زنگ زدگی می کند. این در حالی است که لوله hdpe در برابر کلیه عوامل جوی و رطوبت مقاومت خوبی را از خود به نمایش می گذارد.
  • وجود زبری در بدنه لوله های فلزی و صاف و صیقل نبودن آن، سبب رسوب سیالات در مسیر این لوله ها خواهد شد. در حالی که بدنه لوله های hdpe کاملا صاف و بدون زبری بوده و اجازه ته نشین شدن ذرات معلق در سیالات را نخواهد داد.
  • جداره لوله hdpe در مقایسه با لوله های فلزی از ضخامت یکنواخت تری برخوردار می باشد.
  • مقاومت جداره لوله های hdpe در برابر فشار، سرمای زیر صفر و ضربه های ناگهانی از لوله های فلزی بیشتر است. به همین دلیل جداره این لوله ها به این سادگی ترک نخورده و آسیب نمی بینند.
  • لوله های فلزی عایق حرارت و جریان الکتریسیته نیستند. همین امر کارایی آنها را در انتقال نیرو و در صنایع برق و الکترونیک و مخابرات به حد چشمگیری کاهش داده است.
  • پیاده سازی و اجرای پروژه های زیر زمینی و لوله کشی های زیر خاکی با استفاده از لوله hdpe با سهولت بیشتری همراه می باشد. این لوله ها به دلیل داشتن اتصالات متنوع و انعطاف پذیری بالا، طبق هر پلن یا نقشه ای قابل اجرا خواهند بود. این در حالی است که لوله های فلزی به دلیل منعطف نبودن و عدم اتصال ساده به یکدیگر، در هر فضایی قابل اجرا نمی باشند. نصب برخی از لوله های فلزی به جوشکاری و انجام عملیات پیچیده نیاز دارد.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت لوله hdpe

عوامل متعددی بر قیمت لوله hdpe تاثیرگذار هستند. به همین دلیل در زمان خرید این لوله ها با محدوده قیمت های متنوعی مواجه خواهید شد.

از عوامل موثر بر قیمت لوله hdpe، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ابعاد و سایز لوله
  • ضخامت بدنه لوله hdpe
  • کیفیت و گرید ماده اولیه به کار رفته در تولید لوله
  • شرکت تولید کننده

خرید لوله hdpe با کیفیت بالا و قیمت مناسب

شرکت ها و کارخانجات تولید کننده لوله hdpe در کشور ما بسیار زیاد هستند. همین امر انتخاب را برای خریداران چالش برانگیز ساخته است. کیفیت و گرید ماده اولیه ای که در تولید لوله های hdpe به کار گرفته می شوند اهمیت زیادی داشته و تعیین کننده درجه کیفی محصول نهایی خواهد بود. انتخاب لوله های مرغوب نوعی آینده نگری و صرفه جویی در هزینه ها محسوب می شود.

 از آنجایی که از لوله hdpe در پروژه های عظیم و در عین حال حساسی چون شبکه های فشار قوی انتقال آب و گاز یا خطوط انتقال برق یا فاضلاب های صنعتی استفاده می شود. بی کیفیت بودن محصولات، خسارات زیادی را به پروژه وارد ساخته و کارفرمایان را با هزینه های هنگفت و کمر شکنی مواجه خواهند ساخت.

به دلیل آنکه انتخاب محصول با کیفیت نیاز به آگاهی و تجربه کافی داشته و اغلب خریداران از اطلاعات کافی در زمینه کیفیت بدنه لوله hdpe برخوردار نیستند، بهترین اقدام، اعتماد به یک فروشنده مطمئن، معتبر و با تجربه می باشد. از طریق شرکت آب نهالان خلیج فارس شما قادر خواهید بود سفارش خود را به سادگی به ثبت برسانید.

افرادی که قصد خرید لوله hdpe یا دیگر محصولات آب نهالان خلیج فارس را دارند قادر هستند به منظور استعلام قیمت محصولات و دریافت مشاوره غیر حضوری با تیم حرفه ای ما در تماس باشند.