تفاوت لوله های پلی اتیلن 2 لایه با تک جداره
همانطور که مطلع هستید لوله های پلی اتیلن در چند نوع مختلف از جمله: دوجداره و تک جداره تولید می شوند. هر کدام از این لوله ها کاربرد خاصی دارند. کاربرد متفاوت این لوله ها به دلیل تفاوت در ساختار و ویژگیهای آنها است. به طور کلی انواع لوله پلی اتیلن (دوجداره و تک جداره) به دلیل مزایا و کاربردهای فراوانی که دارند امروزه انتخاب اول مهندسان و مجریان پروژه های عمرانی و کشاورزی محسوب می شوند اما، همانطور که اشاره شد این لوله ها تفاوت هایی با هم دارند. جهت آشنایی بیشتر با تفاوت لوله های پلی اتیلن 2 لایه با تک جداره، در ادامه مطلب ابتدا به بررسی ویژگی هر کدام از این لوله ها خواهیم پرداخت.
لوله پلی اتیلن تک لایه به چه نوع لوله ای گفته می شود؟
به لوله های پلی اتیلن تک جداره، لوله های فشار قوی نیز گفته می شود. این نوع لوله های پلی اتیلن در سایزهای مختلف و فشارهای 4 تا 25 اتمسفری تولید می شوند. این نوع لوله پلی اتیلن مزایا و ویژگیهای زیادی دارد. از جمله ویژگیهای انواع لوله های پلی اتیلن تک جداره می توان به موارد زیر اشاره کرد.
ویژگی لوله پلی اتیلن تک لایه
* یکی از ویژگی لوله های پلی اتیلن تک جداره امکان استفاده از این لوله ها در زمین های ناهموار و مناطق صعب العبور است. دلیل این امر، انعطاف بالای لوله پلی اتیلن تک لایه است. در واقع امکان خم شدن لوله بدون شکستگی وجود دارد.
* مقاومت لوله های پلی اتیلن تک جداره در برابر حرارت 70- و 80+ درجه سانتیگراد از دیگر ویژگیهای منحصر بفرد این نوع لوله های پلی اتیلن است. به عبارت دیگر وجود دمای بالا و پایین تاثیر منفی در کیفیت لوله نخواهد داشت.
* مقاومت بالا در برابر خوردگی، زنگ زدگی و فشار بالای 16 اتمسفر، از دیگر ویژگیهای انواع لوله های پلی اتیلن تک جداره به شمار می روند.
* نصب راحت و وزن سبک یکی دیگر از ویژگیهای این نوع لوله های پلی اتیلن محسوب می شوند. در واقع وزن سبک لوله های پلی اتیلن تک جداره کار حمل و نقل این لوله ها را بسیار راحت کرده است. علاوه بر این، کار نصب راحت این لوله ها نیز از دیگر ویژگی هایی است که اهمیت اقتصادی زیادی برای مجریان پروژه ها دارد، چرا که نیاز به ماشین آلات خاصی جهت حمل و نقل لوله ها ندارند.
منظور از لوله پلی اتیلن دو لایه چه نوع لوله هایی است؟
در ادامه بحث تفاوت لوله های پلی اتیلن 2 لایه با تک جداره، به معرفی لوله های پلی اتیلن 2 لایه خواهیم پرداخت. همانطور که از نام این نوع لوله های پلی اتیلن واضح است، این لوله ها به صورت دو لایه تولید می شوند. این نوع طراحی (دو لایه بودن) در افزایش مقاومت لوله بسیار موثر است. بر همین اساس است که در پروژه های زیرزمینی از این نوع لوله پلی اتیلن استفاده می شود. لوله های پلی اتیلن دو لایه در دو نوع اسپیرال و کاروگیت طراحی می شوند. تفاوت این دو نوع لوله پلی اتیلن دو لایه (اسپیرال و کاروگیت) فقط در اندازه آنها است، به این معنی که کیفیت این دو نوع لوله پلی اتیلن کاملا یکسان است.
ویژگی لوله های پلی اتیلن دوجداره
* از جمله ویژگی لوله های پلی اتیلن دوجداره مقاومت بالای این لوله ها در برابر زلزله است. با توجه به این امر در پروژه های بزرگ مناطق زلزله خیز، از لوله های پلی اتیلن دوجداره استفاده می شود. دلیل این امر نیز مقاومت بی نظیر لایه خارجی این لوله ها است.
* یکی دیگر از ویژگی لوله های پلی اتیلن دوجداره که اهمیت بالای نیز دارد، صاف بودن جداره داخلی این لوله ها است. این امر با توجه به کاربرد این نوع لوله پلی اتیلن در انتقال آب، مایعات و سیالات اهمیت زیادی دارد، چرا که در لوله های پلی اتیلن دو لایه هیچگاه رسوب و گرفتگی اتفاق نمی افتد. این ویژگی که اهمیت بسیاری نیز دارد، یکی از تفاوت لوله های پلی اتیلن 2 لایه با تک جداره محسوب می شود. اکنون که تا حدودی با ویژگیها و مزایای لوله های پلی اتیلن تک لایه و دوجداره آشنا شدید، تفاوت این دو نوع لوله نیز تا حدودی مشخص شد. در ادامه مطلب جهت درک بهتر تفاوت لوله های پلی اتیلن 2 لایه با تک جداره به بررسی چند تفاوت بارز این لوله ها خواهیم پرداخت.
تفاوت لوله های پلی اتیلن دو لایه با تک جداره از نظر کاربرد
* از جمله تفاوت لوله های پلی اتیلن 2 لایه با تک جداره از نظر کاربرد، تفاوت این دو نوع لوله در انتقال سیالات و مایعات است. از لوله های پلی اتیلن تک لایه به دلیل مقاومت داخلی لوله در انتقال آب و سیالات پرفشار استفاده می شود. از لوله های پلی اتیلن دو لایه نیز به دلیل مقاومت بالای این لوله ها در برابر مواد شیمیایی و اسیدی، در انتقال مواد اسیدی استفاده می شود.
* از دیگر تفاوت لوله های پلی اتیلن 2 لایه با تک جداره در رابطه با کاربرد آنها، نقش مقاومت داخلی و خارجی این لوله ها است. از لوله های تک جداره به دلیل ویژگی مقاومت داخلی آنها، در پروژه های انتقال نفت، گاز رسانی، پروژه های انتقال فاضلاب و پروژه های انتقال آب در کشاورزی، سیستم زهکشی و کنترل سیلاب استفاده می شود. از لوله های پلی اتیلن 2 لایه نیز به دلیل مقاومت خارجی که دارند در سیستم فاضلاب صنعتی، تصفیه خانه فاضلاب و سیستم انتقال آب استفاده می شود. به عبارت دیگر در پروژه هایی که نیاز به استفاده از لوله های پلی اتیلن با مقاومت بیشتر باشد، از لوله های پلی اتیلن 2 لایه استفاده می شود. از دیگر کاربرد لوله های پلی اتیلن 2 لایه می توان به کاربرد این لوله ها در محافظت کابل های برق، تلفن و کابل های نوری که به صورت زیرزمینی اجرا می شوند، اشاره کرد.
تفاوت در ساختار این دو نوع لوله پلی اتیلن
در رابطه با تفاوت لوله های پلی اتیلن 2 لایه با تک جداره از نظر ساختار باید گفت: لوله پلی اتیلن یک لایه از از یک لایه مواد HDPE ساخته می شود، در صورتی که لوله پلی اتیلن دو لایه همانطور که اشاره شد از دو لایه مواد HDPE ساخته می شود. با توجه به این امر، استحکام لوله پلی اتیلن 2 لایه بیشتر از لوله پلی اتیلن تک لایه است. این امر یکی از تفاوت های بارز لوله های پلی اتیلن تک جداره و دوجداره محسوب می شود. علاوه بر این، در تولید لوله پلی اتیلن دوجداره، بیشتر به مقاومت لوله در مقابل فشار بارهای خارجی توجه می شود، در صورتی که در ساخت لوله های پلی اتیلن تک جداره به مقاومت لوله در برابر فشار سیالی که از آن عبور می کند، توجه می شود.
قیمت این دو نوع لوله پلی اتیلن
دیگر تفاوت لوله های پلی اتیلن 2 لایه با تک لایه، قیمت این دو محصول است. در واقع با توجه به اینکه ساختار لوله های پلی اتیلن 2 لایه، پیچیده تر از لوله های تک جداره است، بر همین اساس این محصول با قیمت بیشتری به دست مصرف کننده می رسد. به عبارت دیگر در ساخت لوله های پلی اتیلن دوجداره به دلیل ساختار منحصر بفرد آنها (دو لایه بودن) لازم است که از دستگاه های به روز و پیشرفته استفاده شود. این امر (استفاده از دستگاه های پیشرفته) هزینه هایی را برای تولید کنندگان در بر دارد.
خرید لوله های پلی اتیلن تک جداره و دو لایه
اکنون که با تفاوت لوله های پلی اتیلن 2 لایه با تک جداره به طور کامل آشنا شدید، فاکتور مهمی که باید هنگام خرید این لوله ها در نظر گرفته شود کیفیت این محصولات است. در واقع تمام ویژگی هایی که در رابطه با این دو نوع لوله اشاره شد، به کیفیت مواد اولیه و استاندارد بودن مراحل تولید آنها بستگی دارد.
به عنوان مثال همانطور که اشاره شد، در ساخت لوله های پلی اتیلن دوجداره باید از دستگاه ها و تجهیزات پیشرفته استفاده شود. این مسئله (استفاده از دستگاه های پیشرفته) نقش کلیدی در تولید یک محصول با کیفیت و استاندارد دارد. بر همین اساس، جهت اطمینان از کیفیت محصولات خریداری شده انتخاب یک برند معتبر بهترین گزینه است. یکی از برندهای معتبر در زمینه تولید انواع لوله پلی اتیلن دوجداره و تک جداره، گروه تولیدی آب نهالان خلیج فارس است. جهت آشنایی با این گروه تولیدی در ادامه با ما همراه باشید.
گروه تولیدی آب نهالان خلیج فارس
گروه تولیدی آب نهالان خلیج فارس، سالهاست که در زمینه تولید انواع لوله پلی اتیلن فعالیت خود را آغاز کرده است. تفاوت این گروه تولیدی با سایر تولید کنندگان لوله های پلی اتیلن، کیفیت بالای محصولاتی است که تولید می کند. در واقع این گروه تولیدی با بکارگیری دستگاه های پیشرفته آلمانی در خط تولید خود گام بزرگی را در تولید محصولات با کیفیت و استاندارد برداشته است.
علاوه بر این در گروه تولیدی آب نهالان خلیج فارس تمام بخش های تولید از مواد اولیه تا قسمت بسته بندی، زیر نظر مهندسان و متخصصان حرفه ای صورت می گیرد. بر همین اساس کوچکترین نقصی در محصولات تولید شده این مجموعه دیده نمی شود. با توجه به این امر گروه تولیدی آب نهالان خلیج فارس موفق به دریافت گواهینامه آکرودیته از اداره تایید صلاحیت ایران و گواهینامه ISO 17025 از اداره کل استاندارد شده است. وجود این گواهینامه ها نشان دهنده کیفیت بی نظیری است که محصولات این گروه تولیدی دارند.
ثبت ديدگاه