لوله های پلی اتیلن SDR

فروش لوله های پلی اتیلن SDR با قیمت مناسب

لوله های پلی اتیلن SDR از جمله لوله های پرکاربردی هستند که در راه اندازی تاسیسات آبیاری و کشاورزی، فاضلاب شهری و صنعتی و … مورد استفاده قرار می گیرند. در زمان خرید این لوله ها توجه به کیفیت ساخت، مرغوبیت مواد اولیه و SDR آنها اهمیت زیادی داشته و در راه اندازی یک تاسیسات بی عیب و نقص و بدون مشکل تاثیر مستقیمی خواهد داشت. پیشنهاد ما به شما این است که برای خرید لوله پلی اتیلن، به فروشندگان و سازندگان معتبر، شناخته شده و با سابقه مراجعه فرمایید تا علاوه بر خرید یک محصول مطمئن، با کیفیت و قیمت مناسب، از تجربه مشاوران و کارشناسان آنان نیز بهره مند شوید.

در این مقاله قصد داریم اطلاعات بیشتری را در مورد لوله های پلی اتیلن SDR در اختیار شما قرار دهیم. پس چنانچه به این موضوع علاقه مند هستید ما را تا انتها همراهی فرمایید.

معرفی لوله های پلی اتیلن

پیش از آن که به معرفی لوله های پلی اتیلن SDR بپردازیم، جا دارد که لوله های پلی اتیلن را تعریف کنیم. لوله پلی اتیلن جزو جدیدترین لوله های تولید شده از مواد اولیه پلی اتیلن هستند. پلی اتیلن در گریدهای مختلف تجاری PE63، PE80 و PE100 ساخته و عرضه می شود. طول عمر لوله های پلی اتیلن PE63، PE80 در حدود 50 سال و لوله PE100 تا 100 سال عم می کند. این ماده اولیه یک پلیمر بسیار ساده بوده که در صنعت پلاستیک سازی پرکاربرد می باشد. این ماده اولیه در ساخت وسایل پلاستیکی از جمله مخازن، کیسه های زباله، وسایل پلاسکوی آشپزخانه و .. کاربرد دارد. مهمترین کارایی پلی اتیلن ، تولید لوله و اتصالات مربوط به تاسیسات آب و فاضلاب و گازرسانی است. لوله هایی که از هر کدام از گریدهای پلی اتیلن تولید می شوند، ویژگی های مخصوص به خود را داشته و کارایی متفاوتی دارند.

از جمله ویژگی ها و مشخصه های لوله پلی اتیلن، وزن سبک، مقاومت بالا، قیمت به صرفه و ارزان و جریان سریع سیالات در آن می باشد. این لوله ها به دلیل ساختار شیمیایی مقاوم خود، کوچکترین تاثیری در ساختار و ماهیت سیالی که از درون آن گذشته نداشته، غیر سمی بوده و برای سلامتی نیز خطری ایجاد نخواهد کرد. به همین دلیل از این آن در لوله کشی آب آشامیدنی و کشاورزی نیز استفاده می شود.

لوله-پلی-اتیلن-و-کاربرد-وسیع-آن-در-صنایع-مختلف

لوله پلی اتیلن و کاربرد وسیع آن در صنایع مختلف

لوله پلی اتیلن در صنعت کشاورزی، آب و فاضلاب، صنعت نفت و گاز، صنعت برق و انتقال نیرو با هدف ایجاد محافظ برای سیم و کابل و در شبکه مخابرات برای ایجاد حفاظ در اطراف کابل های فیبر نوری کاربرد دارد.

معرفی لوله پلی اتیلن SDR

لوله های پلی اتیلن SDR در واقع لوله هایی هستند که با SDR های مخصوص به خود، تولید می شوند. SDR مخفف Standard Dimension Ratio بوده و یکی از مشخصه های لوله های پلی اتیلن می باشد. این مقیاس در لوله پلی اتیلن عبارت است از قطر خارجی لوله پلی اتیلن تقسیم بر حداقل ضخامت جداره یا دیواره آن. لوله ها بر اساس همین مقیاس طبقه بندی می شوند. SDR معیار سنجش قابلیت مقاومت لوله پلی اتیلن در برابر فشارهای وارده بر آن در زمان نصب و استفاده می باشد.

مقادیر SDR از 5 الی 51 متغیر می باشد. بزرگی این عدد بیانگر ضخامت کمتر و قطر خارجی بیشتر لوله خواهد بود و بالعکس. لوله های پلی اتیلن SDR با استاندارد های 33، 26، 22، 21، 17، 13، 11، 9، 7.4، 6 ساخته و عرضه می شوند. برخی از این مقیاس ها کاربرد بیشتری داشته و متداول تر می باشند. در این میان، SDR11، SDR17 و SDR35 از بقیه رایج تر و پرکاربردتر هستند.

اهمیت پارامتر SDR در لوله پلی اتیلن

لوله های پلی اتیلن SDR در موارد مختلفی کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرند. برای کاربردهایی چون لوله کشی آبیاری زمین های کشاورزی، لوله کشی گاز و تاسیسات آب و فاضلاب. برای راه اندازی تاسیسات لوله کشی پلی اتیلن، به اتصالات و لوازم جانبی خاصی نیاز است.  هیچ چسبی قادر به چسباندن و اتصال لوله های پلی اتیلن به یکدیگر نمی باشد. برای برقراری ارتباط میان این لوله ها، از اتصالات تزریقی یا جوشی استفاده می شود. زمانی که در نصب و راه اندازی لوله های پلی اتیلن از اتصالات جوشی استفاده شود، توجه به فشاری که لوله قادر به تحمل آن است،اهمیت و ضرورت پیدا می کند. در چنین مواردی، تنظیم فشار بایستی با دقت و به درستی انجام گیرد. فشار فیوز در دستگاه فیوژن هیدرولیکی، بر اساس SDR لوله پلی اتیلن محاسبه می شود تا از آسیب رسیدن به لوله ها تا حد زیادی پیشگیری شود.

لوله های پلی اتیلن با SDR های مختلف

لوله های پلی اتیلن با SDR های مختلف

علاوه بر آن، با توجه به نوع سیالی که از لوله عبور کرده و فشاری که قرار است به جداره لوله وارد نماید، SDR مناسب انتخاب می شود. همچنین بررسی میزان مقاومت لوله در برابر فشاری که در زمان دفن شدن زیر خاک بایستی تحمل کند، به واسطه این پارامتر انجام می گیرد. مهندسین اجرایی، پیش از اجرای پروژه راه اندازی تاسیسات لوله کشی، از فاکتور SDR کمک می گیرند تا از بروز مشکلات، خرابی یا شکستگی لوله پلی اتیلن تا حد زیادی بکاهند.

کاربرد لوله های پلی اتیلن SDR

لوله های پلی اتیلن SDR بر اساس عدد این پارامتر کاربرد های خاصی پیدا خواهند کرد. از میان انواع لوله های پلی اتیلن SDR، به بررسی کاربرد لوله های SDR 17، SDR 21 و SDR 35 خواهیم پرداخت:

  • کاربرد لوله پلی اتیلن با SDR 17 : از لوله پلی اتیلن با SDR 17، در راه اندازی تاسیسات فاضلاب سنگین استفاده می شود. لوله های نازک تر با SDR 19 تا 21 برای فاضلاب های شهری که نیاز به لوله هایی با قطر کمتر دارند کاربرد دارند. لوله های نازک در حین نصب و لوله کشی به شدت منحرف شده و آسیب پذیر می باشند.
  • کاربرد لوله پلی اتیلن با SDR 21 : از لوله پلی اتیلن SDR 21 برای راه اندازی خطوط تامین آب آشامیدنی، خطوط انتقال، شبکه فاضلاب، سیستم های آبیاری زمین های کشاورزی یا زمین های بازی، دفع آب شور میدان نفتی، دفع آب طوفان، پوشش چاه، لوله کشی فرآیند صنعتی و سایر کاربردهای فشار بالا استفاده می شود.
  • کاربرد لوله پلی اتیلن با SDR 35: این نوع لوله پلی اتیلن، از مقاومت و استحکام بسیار بالایی در محیط هایی که با مواد شیمیایی مواجه می شوند برخوردار است. راه اندازی زیر ساخت های مربوط به تاسیسات آب و فاضلاب در محیط های صنعتی که دارای محیط های خورنده، گاز فاضلاب، اسید سولفوریک، ترکیبات قلیایی و خاک های اسیدی می باشند، این نوع لوله ها بهترین انتخاب بوده و بسیار قابل اعتماد هستند.
کاربرد لوله های پلی اتیلن SDR در کشاورزی و آبیاری

کاربرد لوله های پلی اتیلن SDR در کشاورزی و آبیاری

قیمت لوله های پلی اتیلن SDR

قیمت لوله های پلی اتیلن SDR به دلیل نوسانات قیمت در بازار، متغیر بوده و قابل پیش بینی نمی باشد. با این حال برخی از فاکتورها در افزایش قیمت این لوله ها تاثیر مستقیمی دارند. هر چه مقاومت لوله پلی اتیلن بالاتر بوده و مواد اولیه ای که برای تولید این محصول استفاده می شود از کیفیت بالاتری برخوردار باشند، قیمت نهایی محصول افزایش پیدا خواهد کرد. بدین ترتیب، قیمت لوله پلی اتیلن با SDR کمتر بالاتر می باشد چرا که این نوع لوله از ضخامت و مقاومت فشاری بیشتری برخوردار است.

شرکت آب نهالان خلیج فارس، یکی از بزرگترین و معتبرترین تولید کنندگان لوله های پلی اتیلن آبیاری، آبرسانی و نوارهای آبیاری قطره ای در شیراز می باشد. این مجموعه کارنامه کاری درخشانی از مشتریان وفادار و راضی از خود بر جای گذاشته است. این مجموعه در نظر دارند به منظور رفاه حال خریداران، قیمت محصولات خود را در پایین ترین حد ممکن نگه دارد. پس به منظور بهره مندی از تولیدات و محصولات با کیفیت این مجموعه، با آن در تماس باشید.

سوالات متداول

  • تفاوت بین SDR و HDPE چیست؟

hdpe در لوله پلی اتیلن مخففِ High Density PolyEthylene بوده و بیانگر چگالی بالای این لوله ها می باشد. این نوع لوله پلی اتیلن به دلیل طول عمر زیاد و  مقاومت بالایی که در برابر انواع حلال ها، الکل و گریس دارند در صنعت لوله سازی مورد استفاده قرار می گیرند. در حالی که، فاکتور SDR نشان دهنده میزان فشاری است که یک لوله پلی اتیلن HDPE قادر است تحمل کند.  همانطور که گفته شد، SDR برابر است با نسبت قطر بیرونی لوله به ضخامت دیواره آن. هرچه این عدد بزرگتر باشد، لوله پلی اتیلن، به دلیل داشتن دیواره ضخیم تر، قادر خواهد بود فشار بیشتری را تحمل کند.

  • تفاوت پارامتر SDR و DR در چیست؟

بین این دو پارامتر در لوله پلی اتیلن هیچ تفاوت و تمایزی وجود ندارد. برخی از تولیدکنندگان، برای تعیین فشار قابل تحمل توسط این لوله ها از پارامتر DR و برخی دیگر از SDR استفاده می کنند.

اهمیت-توجه-به-پارامتر-SDR-در-لوله-پلی-اتیلن

اهمیت توجه به پارامتر SDR در لوله پلی اتیلن

  • بین SDR 11 و SDR 17 کدامیک قویتر بوده و فشار بیشتری را می تواند تحمل کند؟

هر چه مقدار SDR کمتر باشد، ضخامت دیواره لوله پلی اتیلن ضخیم تر خواهد بود. بنابراین SDR 11 از  SDR 17 قوی تر بوده و تحمل فشار بیشتری را دارا می باشد. پارامتر SDR مبین مقاومت فشاری لوله است. در مواردی که آگاهی از میزان استحکام لوله برای تعیین میزان انحراف حلقه لوله کشی مدنظر باشد، مقاومت لوله بر اساس پارامتر SDR محاسبه نخواهد شد.