لوله پلی اتیلن آبیاری
لوله پلی اتیلن آبیاری از جمله تجهیزاتی است که در طراحی و اجرای سیستم آبیاری محصولات کشاورزی از آن استفاده می شود. در واقع امروزه به منظور صرفه جویی بیشتر در مصرف آب شرب در بخش کشاورزی، سیستم های مدرن جهت آبیاری محصولات به کار میرود. در طراحی سیستم های مدرن نیز بیشتر مهندسان کشاورزی به دلیل مزایای زیاد لوله پلی اتیلن در مقایسه با سایر متریال ها از این نوع لوله استفاده می کنند.
انواع سایز لوله پلی اتیلن آبیاری
انواع این لوله آبیاری
لوله پلی اتیلن آبیاری در انواع مختلف: دانسیته بالا (منظور از دانسیته چگالی است)، دانسیته پایین و نوار آبیاری عرضه می شود. هر کدام از این لوله های آبیاری دارای ویژگی و کاربرد خاصی هستند. در ادامه به معرفی بیشتر این لوله های آبیاری خواهیم پرداخت.
معرفی لوله پلی اتیلن از نوع دانسیته بالا
از لوله پلی اتیلن با دانسیته بالا در قسمتی که آبیاری تحت فشار باشد استفاده می شود. منظور از بخش تحت فشار بخشی است که در آن لوله های نیمه اصلی و اصلی به کار میروند. معمولا این نوع لوله پلی اتیلن به صورت کلاف های بزرگ تولید می شود. مزیت کلاف بودن این لوله از این جهت است که، نیازی به جوشکاری جهت اتصال قطعات لوله نیست. یکپارچه بودن لوله نیز سبب مقاومت بیشتر لوله در برابر فشار آب می شود.
لوله های پلی اتیلن با دانسیته پایین
از این نوع لوله در کار آبیاری قطره ای استفاده می شود. سایز لوله پلی اتیلن با دانسیته پایین از 16 تا 32 میلیمتر است. لوله پلی اتیلنی که در آبیاری قطره ای استفاده می شود هرچه دارای کیفیت بیشتری باشد در برابر شرایط جوی مختلف و نور خورشید مقاومت بیشتری دارد. از این نوع لوله معمولا در کارهایی که فشار آب کم باشد استفاده می شود.
معرفی لوله پلی اتیلن نواری
این نوع لوله پلی اتیلن در آبیاری زیر سطحی به کار میرود. لوله نواری دارای سوراخ هایی است که آب را مستقیما به ریشه گیاه می رساند. از مزیت های لوله نواری صرفه جویی قابل ملاحظه در مصرف آب و کود است، به اندازه ای که در این روش هدر رفت آب و کود صفر است.
تولید لوله های پلی اتیلن آبیاری در استان فارس
مزایای استفاده از این نوع لوله آبیاری
همانطور که اشاره شد لوله های پلی اتیلن دارای مزایای زیادی در مقایسه با سایر متریال ها هستند. این مزایا شامل مواردی است که در ادامه به آنها اشاره می شود.
* در بحث آبیاری محصولات کشاورزی با روشهای قطره ای، زیرسطحی و … یکی از مشکلاتی که وجود دارد ایجاد رسوب در لوله است. اما چون ساختار لوله های پلی اتیلن به گونه ای است که داخل لوله دارای یک سطح صاف است، به همین دلیل مشکل ایجاد رسوب در لوله پلی اتیلن آبیاری وجود ندارد. در واقع سطح صاف بر خلاف سطح زبر عمل می کند. لایه داخلی بعضی از متریال ها چون به صورت زبر است سبب جذب جرم و ناخالصی آب می شود. این جذب ناخالصی به مرور زمان سبب گرفتگی لوله می شود و کار آبرسانی با مشکل عمده مواجه می شود. اما همانطور که اشاره شد لایه داخلی لوله پلی اتیلن به دلیل صاف بودن در آن رسوب و جرم ایجاد نمی شود.
* یکی از مزیت های دیگر لوله پلی اتیلن آبیاری مقاومت آن در برابر شرایط مختلف اقلیمی است. چون در بعضی از روشهای آبیاری مانند قطره ای، لوله در برابر تابش مستقیم نور خورشید قرار دارد در صورت نداشتن کیفیت استاندارد، کیفیت خود را خیلی زود از دست می دهد، و سبب ایجاد ترکیدگی و پوسیدگی در لوله می شود. اما لوله های پلی اتیلن در برابر این شرایط مقاومت بالایی دارند.
* مقاومت این لوله ها در برابر هر نوع ماده شیمیایی و اسید نیز بسیار چشمگیر است. در صورت تماس هر نوع ماده شیمیایی با لوله پلی اتیلن، این لوله کیفیت خود را حفظ می کند. چون در بعضی از خاک ها امکان وجود مواد اسیدی وجود دارد به همین دلیل استفاده از لوله پلی اتیلن آبیاری توسط مهندسان کشاورزی توصیه می شود.
* انعطاف بالای این لوله از مزیت های دیگر آن است. به همین دلیل در نقاطی که دارای پستی و بلندی هستند، این انعطاف بالا سبب می شود که کار اجرای لوله بدون آسیب به لوله (شکستگی و خمیدگی) صورت بگیرد.
* یکی از موارد دیگری که سبب استفاده بیشتر لوله پلی اتیلن در کار آبیاری می شود، هزینه کم این لوله ها با توجه به کیفیت زیاد آنها است. همچنین چون این لوله ها به صورت یکپارچه تولید می شوند نیازی به انجام اتصالات و استفاده از تجهیزات جهت اتصالات نیست. همین امر نیز سبب کاهش هزینه نصب و اجرا می شود.
اجرای لوله پلی اتیلن در زمین کشاورزی
نکاتی در رابطه با خرید و نصب لوله های آبیاری
جهت بازدهی بیشتر لوله های آبیاری بهتر است که هنگام خرید و نصب این لوله نکاتی را در نظر گرفت. این نکات شامل این موارد است.
* یکی از نکات اولیه در خرید و اجرای لوله های پلی اتیلن آبیاری انتخاب نوع لوله با توجه به کاربرد آن است. به عبارت دیگر اگر کار لوله گذاری به منظور آبیاری قطره ای باشد، باید از لوله هایی که مختص این نوع آبیاری هستند استفاده کرد. در غیر این صورت لوله گذاری کیفیت مورد نظر را ندارد، و کار آبیاری با اختلال مواجه می شود.
* از جمله نکات دیگر مربوط به میزان فشار آب است. در بخش هایی مانند لوله اصلی و نیمه اصلی لوله ای که به کار میرود باید متناسب با میزان فشار آب باشد، تا لوله توانایی تحمل فشار آب را داشته باشد.
* از موارد دیگر، اجرای اصولی و درست لوله گذاری است. این کار باید توسط افراد حرفه ای در این زمینه انجام شود. هر گونه اختلالی در کار لوله گذاری می تواند سبب کم شدن کیفیت آبرسانی به گیاه شود.
* استاندارد بودن لوله از موارد دیگری است که باید در هنگام خرید لوله به آن توجه کرد. معمولا شرکت های معتبر محصولات با کیفیت و استانداردی را تولید می کنند. به همین دلیل بهتر است جهت اطمینان در مورد کیفیت محصول خریداری شده از شرکت های معتبر، تجهیزات مورد نیاز را تهیه کرد.
یکی از تولیدکنندگان معتبری که در زمینه تولید انواع لوله پلی اتیلن آبیاری فعالیت می کند، شرکت آب نهالان خلیج فارس است. محصولات این شرکت به دلیل استفاده از مواد اولیه مرغوب دارای ماندگاری زیاد و کیفیت استاندارد هستند.
ثبت ديدگاه