نوار آبیاری قطره ای

نوارهای آبیاری قطره ای با فواصل روزنه های 20،10، 30 سانتی متر جهت آبیاری قطره ای در مزارع و صیفی جات به مدت یک فصل زراعی در کلافهای 1000 متری مطابق با استاندارد ملی INSO6775 در کارخانه آب نهالان خلیج فارس (تولید کننده نوارهای آبیاری در شیراز) تولید میگردد.

از مشخصات نوار آبیاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بغل دوخت بودن نوار آبیاری
  • ذوزنقه ای بودن
  • دارای 10 خط آبگیری
  • دارای 5 خط خروجی
  • دارای ورودی آب 16mm
  • تولید کلاف های نوار آبیاری با ضخامت 150 میکرون با وزن 9 کیلوگرم
  • تولید کلاف های نوار آبیاری با ضخامت 175 میکرون با وزن 10 کیلوگرم
  • تولید کلاف های نوار آبیاری با ضخامت 200 میکرون با وزن 11 کیلوگرم

مزایای استفاده از نوار آبیاری

از بین رفتن معضلات علف های هرز

رشد و رسیدم یکنواخت و افزایش عملکرد محصول

قابلیت اتوماتیک شدن سیستم آبیاری

کاهش نمک خاک

کاهش آفات و بیماری های گیاهی

توزیع به اندازه و بطور یکنواخت و به موقع آب و کود

عدم نیاز به تسطیح

کاهش هزینه ها و فرسایش خاک

کنترل دقیق رطوبت عمومی مزرعه و میزان مصرف آب، کود و سموم

مواردی که در آبیاری قطره ای نوارآبیاری بایستی توجه گردد

1- از آبهای خیلی سخت و شور استفاده نکنید. اصولا از سیستم آبیاری قطره ای نواری نبایستی در مزارعی که دارای آبهای خیلی سخت و شور هستند، استفاده گردد. در صورت اجبار لازم است قبل از طراحی و نصب نوار، آزمایش کامل آب صورت گرفته تا در طراحی شبکه روش های پیشگیری کننده از انسداد پیش بینی شود.

۲- مواظب آلودگی ها و اندازه ذرات معلق آب باشید. در مورد آبهای دارای آلودگی فیزیکی (ذرات معلق) لازم است طراحی و نصب ایستگاه فیلتراسیون آبیاری به گونه ای باشد که ذرات بیشتر از ۱۰۰ میکرون امکان ورود به شبکه را نداشته باشند. در مواردی که منابع آب دارای ذرات معلق کمتراز ۱۰۰ میکرون هستند (که معمولا با فیلترهای متداول توصیه نمی شوند)، احداث استخر و یا هر از چندگاهی شستشوی شبکه با آب کاملا تصفیه شده الزامی است.

۳- زاویه دار کردن نوار ممنوع. ایجاد شکستگی (زاویه) در سرتاسر طول نوار آبیاری تیپ نصب شده، باعث کاهش جریان آب می شود. این وضعیت بخصوص در ابتدای خطوط و حدفاصل اتصال نوار به لوله های ۱۶ میلیمتری و یا در نقاط پاره شده ای که مجددا ترمیم شده، بیشتر مشاهده می گردد که بایستی کنترل و رفع نقص شوند.

۴- نوار تیپ را بر روی شیبهای بالای 1 درصد نصب نکنید. از نصب نوار آبیاری تیپ بر روی شیبهای زیاد (۲%) خودداری شده و سعی شود در این گونه اراضی نوار در جهت عمود بر شیب نصب شود. عدم رعایت این مسئله اولا سبب عدم یکنواختی توزیع آب در طول نوار آبیاری می شود و ثانیا در زمان غیر فعال بودن شبکه ممکن است مکش معکوس ایجاد شده و ذرات رس به درون روزنه ها مکیده شود. بنابراین چنانچه مجبور به نصب نوار در روی اراضی با شیب بیش از ۲% باشد، ترجیحا بایستی نوار بر روی خاک نصب گردد و در صورت الزام به نصب نوار در زیر خاک، حتما بایستی تجهیزات مکش هوا در شبکه پیش بینی و نصب گردد.

۵- نیاز آبی گیاه را کم برآورد نکنید. در محاسبات نیاز آبی برای آبیاری چنانچه نیاز آبی گیاه زراعی را کم برآورد گردد، ریشه گیاه جهت دسترسی به آب به مجرای خروجی نوار نفوذ کرده و موجب انسداد خواهد شد. بنابراین همواره بایستی محیط اطراف ریشه رطوبت کافی داشه باشد و نیاز آبی گیاه تامین شود.

۶- در پایان عملیات تزریق کود و سم، آب را سریع قطع نکنید. پس از خاتمه عملیات تزریق کود و سموم در شبکه آبیاری ، سیستم مدت مناسبی فعال باشد تا باقیمانده مواد تزریق شده بوسیله آب خالص کاملاحل و دفع گردد.

۷- مواظب فشار آب باشید. فشار کاری ایدهآل جهت بهره برداری از نوارهای آبیاری تیپ ۰.۶ اتمسفر می باشد که در صورت عدم رعایت فشار ایده آل، آبدهی روزنه ها از مقدار اسمی تغییر می نماید. حداقل فشار کاری ۰.۴ اتمسفر و حداکثر فشار کاری ۱ اتمسفر برای نوار آبیاری تیپ می باشد. بنابراین فشار سیستم در طول فصل بهره برداری بیستی در محدوده تعریف شده باشد.

۸- اشیا نوک تیز دشمن خطرناک نوار تیپ برای کنترل علف های هرز توصیه می شود که از سموم علف کش استفاده شده و کارگران وجین کار از کاربرد اشیا نوک تیز برای وجین استفاده ننمایند.

۹- نوار تیپ را در پایان فصل کشت به حال خود رها نکنید. پس از پایان دوره بهره برداری، بایستی نوارهای تیپ از سطح مزرعه جمع آوری گردیده تا باعث آلودگی مزرعه نگردد.

۱۰- در پایان کار نوار را از زیر خاک خشک جمع نکنید. چنانچه نوارآبیاری تیپ در زیر خاک نصب شده، بهتر است برای سهولت در جمع آوری نوار، مزرعه یک نوبت آبیاری محدود شده تا خاک روی نوار نیمه مرطوب و نرم شود.

11- در صورت استفاده از نوار آبیاری در زیر پلاستیک، نوع پلاستیک باید از نوع آنتی فاک، ضد قطره (ضد بخار) ، آنتی یو وی (Anit UV، مقاوم در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید) باشد.

12- در صورت استفاده از پلاستیک های معمولی ( البته توصیه نمیشود) می بایستی از نوع ضخیم (حداقل ۵ میکرون) و ترجیحا” مات باشد و روی آن حتما” باید با دوغاب (مخلوط گل و لای وآب) کاملا” پوشانده شود.

13-برای جلوگیری از انسدادروزنه های ورودی ، فشار شکن و خروجی نوارحتما از سیستم فیلتراسیون سالم با مش ۷۵ تا 120 استفاده گردد تا مانع ورود املاح و ماسه و … به داخل نوار آبیاری شود

نوار تیپ شیراز
جهت سفارش محصولات با ما در تماس باشید
  • 071-37134577